Ton Stam Schagen

Bakken en koken

Hier een overzicht van een heleboel zaken die met bakken en koken te maken hebben in de breedste zin van het woord.

Mijn recepten

Hier vind je een aantal gerechten die ik heb gekeurd en het predikaat "Heerlijk" hebben verdiend.
De meeste recepten zijn voor twee personen en zijn makkelijk aan te passen als je met meerdere personen bent.
Ga naar recepten

Kruiden

Ze geven meer smaak aan gerechten en ze zijn geschikt om zout te vervangen.
Lees er meer over

Specerijen

Kruiden en ook specerijen zijn smaakmakers. Het verschil tussen deze producten is dat de kruiden meestal lokaal gekweekt en vers gebruikt worden, terwijl specerijen in een subtropisch of tropisch klimaat gekweekt worden en gedroogd en gemalen onze kant opkomen.
Lees er meer over

Etenswaren invriezen

Alles wat je over het invriezen van etenswaren moet weten lees je hier, maar ook over ontdooien en de houdbaarheidsduur van ingevroren producten.
Lees meer

Seizoensgroente en fruit

Wat zijn dat eigenlijk?
Hier de uitleg, compleet met de seizoensgroente- en fruitkalender.
Lees er meer over

Uien

De ui staat op plek 1 in de top 10 van meest gegeten groente.
Uien zijn goedkoop, gezond en lekker. Uien geven smaak aan je gerecht, net als kruiden, maar in uien vind je daarnaast ook nog behoorlijk veel gezonde stoffen.
Lees er meer over

Eieren

Iedereen kent ze en eet ze. Eieren zijn erg in trek. De gemiddelde Nederlander eet er 210 per jaar.
Wat weten we er eigenlijk van?
Lees er meer over

Bakgereedschap

Hier zie je de basis attributen die je beslist nodig hebt bij het bereiden van de verschillende bakrecepten.
Ga naar het overzicht

Meel? Bloem? Wat is het verschil?

Hier worden de verschillen zichtbaar gemaakt.
Ga naar de uitleg

Alles over gist

Verse gist (bakkersgist), droge gist, instant-gist
Wat zijn de verschillen eigenlijk? Kun je het een door het ander vervangen?
Lees meer

Bakingsoda/bakpoeder

Baking soda, baksoda, zuiveringszout, natriumbicarbonaat of bakpoeder.
Wat zijn de verschillen eigenlijk? Kun je het een door het ander vervangen?
Lees meer

Palmolie

Meer dan de helft van de producten die je in je koelkast of keukenkastjes hebt staan, bevatten waarschijnlijk palmolie.
Maar of je nu zo blij moet zijn met dat product? Hier volgen enkele feiten.
Lees het artikel

Helpen vetten om gezond te blijven?

Hier het deskundige antwoord op 10 vragen.
Ga naar de vragen

Zout

Veel producten bevatten zout zonder dat je het doorhebt, waardoor je er meer van binnenkrijgt dan goed voor je is.
Lees het artikel

Suiker

Veel producten bevatten suiker zonder dat je het doorhebt, waardoor je er meer van binnenkrijgt dan goed voor je is.
Hier wordt uitgelegd hoe je dit kan herkennen en je gebruik kan aanpassen.
Lees het artikel